Noże kuchenne do krojenia FISKARS

Akademia Krojenia FISKARS

Noże do zadań specjalnych.

Każdego dnia w kuchni wykonujemy wiele różnych zadań: kroimy, obieramy, filetujemy i szatkujemy. Każda z tych czynności związana jest z nożem. Mimo, że w teorii wystarczy nam jeden nóż, w praktyce warto zaopatrzyć się w kilka, przeznaczonych do różnych zadań.

Dzięki szerokiej gamie produktów Fiskars do każdej czynności możemy dobrać odpowiedni nóż. Właściwy wybór sprawi, że praca będzie łatwiejsza i bezpieczniejsza.

 

Wybierz odpowiedni nóż do wykonywanego zadania.

Noże wielozadaniowe

Nóż szefa kuchni- Idealny nóż dla pasjonatów sztuki kulinarnej. Szerokie ostrze ułatwia szatkowanie, krojenie oraz porcjowanie mięsa i warzyw. (Dostępne rozmiary 20,15 i 12 cm)

Nóż typu azjatyckiego- Szerokie a zarazem lekkie ostrze ułatwia porcjowanie mięsa, ryb czy warzyw.

Nóż uniwersalny- Nóż każdego zadania. Długie wąskie ostrze sprawi się przy oczyszczaniu i porcjowaniu mięsa, ryb oraz warzyw.

 

Nóż do pieczywa

Nóż do chleba- Dzięki ząbkowanemu ostrzu łatwo przecina chrupiącą skórkę każdego rodzaju pieczywa.

Szpatułka do smarowania- Wygodna w użyciu dzięki szerokiemu i zaokrąglonemu ostrzu. Idealna do rozsmarowywania masła czy serów topionych.

 

Nóż do mięsa i ryb

Nóż do szynki i łososia- Wyjątkowo elastyczne, długie i cienkie ostrze idealne do cięcia cienkich plastrów szynki lub ryby.

Nóż do mięsa- Długie i spiczaste ostrze do porcjowania mięsa.

Nóż do filetowania- Wąskie i elastyczne ostrze idealnie sprawdza się podczas filetowania ryb.

 

Nóż do owoców i warzyw

Nóż do obierania- Mały nóż z cienkim, spiczastym ostrzem do obierania, porcjowania i cięcia warzyw i owoców.

Nóż do skrobania- Do oczyszczania, obierania i krojenia warzyw i owoców.

Nóż do skrobania, zagięty- Mały, poręczny nóż do oczyszczania, obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców.

Nóż do pomidorów- Nóż z ząbkowanym ostrzem, przy użyciu którego łatwo pokroić warzywa i owoce o śliskiej skórce.

Zapisz

Zapisz

Tematyka: Porady Od

Paweł