Darmowa dostawa

GLOBAL japońskie noże dla profesjonalistów

5 produkt(ów)

5 produkt(ów)

Noże GLOBAL prosto z Japonii

GLOBAL - ostre noże japońskieGlobal noże kuchenne zostały po raz pierwszy zaprojektowane w 1985 roku przez kreatywnego wizjonera Komin Yamada. Kiedy Yamada otrzymał zlecenie na to zadanie, jego zadaniem było opracowanie nowej serii rewolucyjnych noży, wykorzystujących najlepsze dostępne materiały i najnowsze techniki produkcji. Miał zaprojektować serię noży kuchennych, które spodobałyby się zarówno profesjonalnym, jak i amatorskim kucharzom, były wygodne i łatwe w obsłudze oraz spełniały najbardziej wymagające wymagania.

Precyzyjnie wykonane noże

Yoshikin używa własnej zastrzeżonej stali nierdzewnej o nazwie CROMOVA 18 Stainless Steel, która została zaprojektowana wyłącznie dla noży Global. Ta stal jest wystarczająco twarda dla noży, aby utrzymać ostrą krawędź tnącą przez długi czas, a jednocześnie wystarczająco miękką, aby nie była zbyt trudna do ostrzenia. CRO w CROMOVA 18 oznacza chrom, a 18 to procent chromu w stali. Ten wysoki procent chromu przyczynia się do doskonałej odporności Global na plamy.

Wyjątkowe ostrze noży GLOBAL

Dwie najbardziej innowacyjne cechy noży GLOBAL to ich przewaga i sposób, w jaki są zrównoważone. Najważniejszą cechą każdego noża jest jego krawędź, a krawędź GLOBAL jest naprawdę jego znakiem rozpoznawczym. Większość noży GLOBAL jest ostrzona lub szlifowana po obu stronach ostrza, podobnie jak noże w stylu zachodnim. Jednakże, ich krawędzie są szlifowane stromo do punktu, jak pokazano na rysunku, i do kąta ostrego. Jest to przeciwieństwo zachodnich lub europejskich noży, które używają skośnej krawędzi. Prosta krawędź powoduje, że nóż jest znacznie ostrzejszy. Krawędź noża GLOBAL jest tak duża, że ​​jest łatwo widoczna gołym okiem i wystaje o ćwierć cala lub więcej z czubka noża. Często pyta się, dlaczego noże GLOBAL pozostają ostre tak długo bez ostrzenia. Połączenie elementów molibden i wanad jest jednym z powodów, ale także odwołuje się do diagramów powyżej prostej krawędzi względem skośnej krawędzi.