Deska do krojenia HACCP 44 x 29 zielona YATO
Deska do krojenia HACCP Yato
Wymiary (DxSxW) [cm]: 45x30x1,3
Deski HACCP do krojenia o wymiarze 450x300x13mm marki YATO
Uniwersalna deska do krojenia do użytku w gastronomii. Wykonana jest w kolorze zielonym, zgodnie z systemem oznaczenia HACCP, przeznaczona jest do kontaktu z warzywami. Wykonana jest z wysokiej jakości polietylenu, o grubości 13mm, gwarantującego dużą wytrzymałość i żywotność.
Deska dwustronna z powierzchnią antypoślizgową zapobiega ślizganiu się produktu podczas krojenia. Zaokrąglone krawędzie oraz staranne wykonanie zwiększają bezpieczeństwo podczas pracy.
Deska YATO jest łatwa do utrzymania w czystości. Dozwolone jest mycie jej ogólnodostępnymi w gastronomii środkami czystości. Możliwe jest także mycie jej w zmywarkach.
Parametry
Wymiary (DxSxW) [cm]: 45x30x1,3
Grubość [mm]: 13
Materiał: PE
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (eng. Hazard Analysis and Critical Control Points). Wszystkie lokale gastronomiczne, które produkują żywność mają obowiązek stosowania się do zasad systemu HACCP.
Odpowiedni kolor desek odpowiada produktom, do których może zostać zastosowany:
- Czerwony - surowe mięso
- Niebieski - surowe ryby, owoce morza
- Zielony - warzywa i owoce
- Żółty - drób
- Brązowy - gotowane mięso i wędliny
- Biały - nabiał i pieczywo
Dzięki klasyfikacji każdy Szef Kuchni jest w stanie zapewnić podstawową higienę pracy w swojej kuchni.
SKU | YG02171 |
---|---|
EAN | 5906083004421 |
Producent | Yato Gastro |
Materiał wykonania | Tworzywo sztuczne |
Kolor | Brązowy |
Zmywarka | Tak |
Opakowanie | Zbiorcze |
Rodzaj opakowania | Brak |