Nóż kuchenny 13,5 cm Japan VG10 TOJIRO
Nóż kuchenny Tojiro A-1 uniwersalny 13,5 cm – stal platerowana - Model F-304. Twardość - 60 HRC +/- 1
Japoński Nóż kuchenny Tojiro A-1 uniwersalny 13,5 cm TOJIRO
Model F-304
Ta linia jest przeznaczona zarówno do użytku domowego jak i do gastronomii. Ostrze jest takie samo, jak w profesjonalnym modelu - VG10. Stal rdzeniowa VG10, platerowana 13-chromową stalą nierdzewną. Oznacza to, że nóż spełnia najwyższe standardy zarówno pod względem ostrości jak i łątwości konserwacji.
Nóż jest platerowany tzn. metalowy rdzeń noża VG10 został pokryty powłoką z 13 chromowanej stali nierdzewnej, która sprawia, że nóż jest twardszy i łatwiejszy do utrzymania w czystości. Dodatkowo warstwa niklu zabezpiecza przed rdzewieniem. Uwaga twardość noża to aż 60 HRC +/- 1.
Rękojeść wykonana ze wzmocnionego czarnego drewna, które często jest wybierane przez profesjonalistów ze względu na mniejszą wagę od metalu.
Rękojeść: wzmocnione czarne drewno
Obrzeże: Skośne obustronnie
Wyprodukowano w Japonii
Dane techniczne:
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,6 cm
Długość ostrza - 13,5 cm
Szerokość klingi - 2,8 cm
Grubość klingi - ok. 1,4 mm
Waga - ok. 45 g
SKU | F304 |
---|---|
EAN | 4960375013042 |
Producent | Tojiro |
Materiał wykonania | Stal nierdzewna |
Przeznaczenie noża | Szefa kuchni |
Kolor | Stalowy |
Twardość stali | 60 |
Materiał rączki | Stal nierdzewna |
Zmywarka | Tak |
Opakowanie | Oryginalne |
Rodzaj opakowania | Blister |