Nóż kuchenny 17 cm Yoshimitsu Santoku SATAKE
Japoński nóż kuchenny Yoshimitsu Santoku firmy SATAKE. Nóż o długości ostrza 17 cm, długości całkowitej 30 cm.SATAKE to wszechstronny, solidny nóż japoński, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięs i ryb.
Nóż kuchenny 17 cm Yoshimitsu Santoku SATAKE
Nóż kuchenny o długości ostrza 17 cm Yoshimitsu Santoku firmy SATAKE. To wszechstronny, solidny nóż japoński, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięs i ryb.
Szeroka klinga noża pozwala na komfortowe przesunięcie pokrojonych produktów do naczynia lub na patelnię, a także będzie przydatna przy zgniataniu czosnku.
Rękojeść noża, wysoko umieszczona, zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę, co zwiększa komfort użytkowania.
Wielkość noża Satake pozwala na krojenie także większych owoców i warzyw - takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Cechy produktu:
- Materiał ostrza: stal rdzewna SK-5
- Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
- Twardość - 62 HRC +/- 1
- Długość całkowita - 30 cm
- Długość ostrza - 17 cm
- Szerokość klingi - 4,5 cm
- Grubość klingi - ok. 2,3 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga - ok. 110 g
SKU | 804042 |
---|---|
EAN | 4956617804042 |
Producent | Satake |
Materiał wykonania | Stal |
Przeznaczenie noża | Uniwersalny |
Twardość stali | 62 |
Długość [cm] | 30 |
Materiał rączki | Drewno |
Zmywarka | Nie |
Opakowanie | Oryginalne |
Rodzaj opakowania | Karton |