Nóż kuchenny Santoku 17 cm Japan Megumi SATAKE

Brak w magazynie
SKU
801614
wysyłka jutro
99,00 zł brutto 80,49 zł netto

Satake Megumi Nóż kuchenny Santoku 17 cm.

Długość całkowita - 30 cm, Długość ostrza - 17 cm

Satake Megumi Nóż kuchenny Santoku 17 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny Santoku, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Dane techniczne:
Ostrze - stal 420J2
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 1,7 mm
Waga - ok. 90 g

Noże Satake Megumi Classic to znakomite wprowadzenie do świata tradycyjnych noży japońskich. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2 (*), która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, który skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże z tej serii świetnie się sprawdzają jako pierwszy krok na drodze do poznawania tajników japońskiej kuchni.

(*) Stal 420J2 o obniżonej do 0,15% zawartości węgla, wykorzystywana do produkcji noży kuchennych, szkieletów rękojeści oraz sprężyn. Zalety serii 420 to bardzo wysoka odporność na korozję, stosunkowo wysoka udarność (odporność na pęknięcia i wykruszenia) oraz niskie koszty obróbki. Stal 420 jest hartowana do twardości w przedziale około 54 - 57 HRC.

Więcej informacji
SKU801614
EAN4956617801614
ProducentSatake
Materiał wykonaniaStal nierdzewna
Przeznaczenie nożaAzjatycki
KolorStalowy
Materiał rączkiStal nierdzewna
ZmywarkaTak
OpakowanieOryginalne
Rodzaj opakowaniaBlister
Back to Top

Nóż kuchenny Santoku 17 cm Japan Megumi SATAKE

99,00 zł brutto 80,49 zł netto