Nóż kuchenny Santoku 17 cm Japan VG10 TOJIRO
Nóż kuchenny Santoku 17 cm TOJIRO VG10 – stal platerowana - Model F-301. Twardość - 60 HRC +/- 1
Japoński Nóż kuchenny Santoku 170 mm TOJIRO VG10
Model F-301
Ta linia jest przeznaczona zarówno do użytku domowego jak i do gastronomii. Ostrze jest takie samo, jak profesjonalny model - VG10. Stal rdzeniowa VG10, platerowana 13-chromową stalą nierdzewną. Oznacza to, że nóż osiągnął profesjonalną ostrość jak i łatwą konserwację.
Nóż platerowany tzn. metalowy rdzeń noża VG10 został pokryty powłoką z 13 Chromowanej stali nierdzewnej, która sprawia, że nóż jest twardszy i łatwiejszy do utrzymania w czystości. Dodatkowo warstwa niklu zabezpiecza przed rdzewieniem. Uwaga twardość noża to aż 60 HRC +/- 1.
Rękojeść wykonana ze wzmocnionego czarnego drewna, które często jest wybierane przez profesjonalistów ze względu na mniejszą wagę od metalu.
Rękojeść: wzmocnione czarne drewno
Obrzeże: Skośne obustronnie
Wyprodukowano w Japonii
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 28,4 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 1,5 mm
Waga - ok. 95 g
SKU | F301 |
---|---|
EAN | 4960375013011 |
Producent | Tojiro |
Materiał wykonania | Stal nierdzewna |
Przeznaczenie noża | Szefa kuchni |
Kolor | Stalowy |
Twardość stali | 60 |
Materiał rączki | Stal nierdzewna |
Zmywarka | Tak |
Opakowanie | Oryginalne |
Rodzaj opakowania | Blister |