Nóż szefa kuchni 18 cm Japan VG10 TOJIRO
Nóż szefa kuchni 180 mm TOJIRO VG10 – stal platerowana - model F-302. Twardość - 60 HRC +/- 1
Japoński nóż szefa kuchni 180 mm TOJIRO VG10
model F-302
Ta linia jest przeznaczona zarówno do użytku domowego jak i do gastronomii. Ostrze jest takie samo, jak profesjonalny model - VG10. Stal rdzeniowa VG10, platerowana 13-chromową stalą nierdzewną. Oznacza to, że nóż osiągnął profesjonalną ostrość jak i łatwą konserwację.
Nóż platerowany tzn. metalowy rdzeń noża VG10 został pokryty powłoką z 13 Chromowanej stali nierdzewnej, która sprawia, że nóż jest twardszy i łatwiejszy do utrzymania w czystości. Dodatkowo warstwa niklu zabezpiecza przed rdzewieniem. Uwaga twardość noża to aż 60 HRC +/- 1.
Rękojeść wykonana ze wzmocnionego czarnego drewna, które często jest wybierane przez profesjonalistów ze względu na mniejszą wagę od metalu.
Długość Blande: 180 mm
Długość całkowita: 300 mm
Waga: 95 g
Ostrze: VG10 + 13 Chromowana stal nierdzewna
Rękojeść: wzmocnione czarne drewno
Obrzeże: Skośne obustronnie
Wyprodukowano w Japonii
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - ok. 1,5 mm
Twardość - 60 HRC +/- 1
SKU | F302 |
---|---|
EAN | 4960375013028 |
Producent | Tojiro |
Materiał wykonania | Stal nierdzewna |
Przeznaczenie noża | Szefa kuchni |
Kolor | Stalowy |
Twardość stali | 60 |
Materiał rączki | Stal nierdzewna |
Zmywarka | Tak |
Opakowanie | Oryginalne |
Rodzaj opakowania | Blister |