Deski HACCP
- Deska do krojenia HACCP GN 1/1 niebieska HENDI75,93 zł netto93,39 zł brutto
- Deska żółta do drobiu z miarką HACCP 50x38 HENDI61,63 zł netto75,80 zł brutto
- Duża deska do krojenia zielona 60x40 HACCP HENDI127,64 zł netto157,00 zł brutto
- Deska do krojenia HACCP 45x30 cm żółta YATO27,64 zł netto34,00 zł brutto
- Deska do krojenia HACCP GN 1/2 żółta HENDI42,11 zł netto51,80 zł brutto
- Deska do krojenia HACCP GN 1/1 biała HENDI80,89 zł netto99,49 zł brutto
- Deska do krojenia HACCP GN 1/1 żółta HENDI82,93 zł netto102,00 zł brutto
- Deska do krojenia HACCP GN 1/1 zielona HENDI82,93 zł netto102,00 zł brutto
- Deska do krojenia HACCP GN 1/1 brązowa HENDI82,93 zł netto102,00 zł brutto
- Zestaw 6 desek do krojenia HACCP GN 1/1 HENDI357,72 zł netto440,00 zł brutto
- Deska do krojenia HACCP GN 1/2 niebieska HENDI42,11 zł netto51,80 zł brutto
Deski do krojenia HACCP.
Adacor dostarcza deski do krojenia do użytku profesjonalnego i domowego. Kolorowe deski do krojenia HACCP są bardzo przydatne do oddzielnego przygotowywania posiłków. Kodeks higieny HACCP to metoda certyfikacji zapewniająca bezpieczeństwo i higienę przygotowywania posiłków. Jeśli higiena jest dla Ciebie absolutną koniecznością, najlepiej wybrać deski do krojenia HACCP.
Jeśli zamierzasz kupić deski do krojenia pomyśl również o stojaku do przechowywania desek gastronomicznych. Dobrym przykładem jest Stojak na deski HACCP na 6 desek HENDI, odpowiedni na 6 desek do krojenia i wykonany w całości ze stali nierdzewnej.
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (eng. Hazard Analysis and Critical Control Points). Wszystkie lokale gastronomiczne, które produkują żywność mają obowiązek stosowania się do zasad systemu HACCP.
Odpowiedni kolor desek odpowiada produktom, do których może zostać zastosowany:
- Czerwony - surowe mięso
- Niebieski - surowe rybe, owoce morza
- Zielony - warzywa i owoce
- Żółty - drób
- Brązowy - gotowane mięso i wędliny
- Biały - nabiał i pieczywo
Dzięki klasyfikacji każdy Szef Kuchni jest w stanie zapewnić podstawową higienę pracy w swojej kuchni.