Adacor Sklep i Hurtownia Naczyń

Blog

  1. Kieliszki do wina - trudny wybór?

    Wybór kieliszków do wina stanowi nie lada wyzwanie. Przyczyną jest różnorodność rodzajów tego trunku. Od win czerwonych, często tych wytrawnych, przez wina białe, o różnym poziomie słodkości, do win różowych, będących winami pośrednimi. Nie wolno zapomnieć także o winie musującym.
    Czytaj więcej
  2. Jak zadbać o garnki ze stali nierdzewnej

    Garnki ze stali nierdzewnej, mimo swojej trwałości, również wymagają pielęgnacji. Dzięki odpowiedniemu użytkowaniu możemy znacznie wydłużyć ich żywotność. Poniżej przedstawię kilka wskazówek, które mogą okazać się przydatne

    Czytaj więcej
  3. Noże do zadań specjalnych FISKARS

    Każdego dnia w kuchni wykonujemy wiele różnych zadań: kroimy, obieramy, filetujemy i szatkujemy. Każda z tych czynności związana jest z nożem. Mimo, że w teorii wystarczy nam jeden nóż, w praktyce warto zaopatrzyć się w kilka, przeznaczonych do różnych zadań.

    Czytaj więcej
  4. Mariola Łyczak "Kulinarne Fantazje Marioli"

    Jak, że sierpień to miesiąc, w którym zaczynamy przygotowywać przetwory, w tym tygodniu zjęliśmy się poszukiwaniem ciekawych przepisów na słoikowe smakołyki.

    Czytaj więcej
  5. Krojenie cebuli

    Jedną z najmniej chętnych do wykonywania czynności w kuchni jest krojenie cebuli. Dlaczego? Otóż, jak to mawiał burak w wierszu Jana Brzechwy- przy cebuli wszyscy płaczą. Odpowiedzialnym za nasze łzy jest enzym, który w połączeniu z innymi składnikami cebuli tworzy tzw. gaz łzawiący. Mamy dla Was dziesięć sposobów na uniknięcie podrażnień oczu podczas krojenia.

    Czytaj więcej
  6. Marta Pękalska "Z miłości do słodkości"

    Marta Pękalska zwróciła naszą uwagę swoim zamiłowaniem do słodkości.

    Czytaj więcej
  7. Sylwia Ładyga "Tysiąc pomysłów na minutę"

    Sylwia Ładyga to pełna energii i pasji dziewczyna. Wielka miłośniczka gotowania, ale nie tylko. Kręcą ją również tatuaże, szybkie samochody i fotografia.

    Czytaj więcej
  8. Przechowywanie żywności

    Prawidłowy sposób przechowywania żywności to recepta na wydłużenie czasu jej świeżości, polepszenie smaku produktów i zmniejszenie problemu  marnowania jedzenia. Czy wiesz jak odpowiednio ją przechowywać?

    Czytaj więcej
  9. Kasia Nowakowska "Z malinowego chruśniaka"

    Kasia Nowakowska jak sama twierdzi ekspertem kulinarnym nie jest. My się z tym stwierdzeniem nie zgodzimy!

    Czytaj więcej
  10. Piotr Ogiński. "Siemanko witajcie w mojej kuchni"

    Foodisowym maniakom Piotra Ogińskiego przedstawiać nie trzeba. Spróbujemy jednak wytłumaczyć dlaczego to Piotr jest naszym pierwszym foodisem miesiąca.

    Czytaj więcej