Obróbka termiczna

Produkty 4

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Produkty 4

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Urządzenia gastronomiczne - Obróbka termiczna

Urządzenia gastronomiczne służące do obróbki termicznej postrzegane są jako najistotniejszy element kuchni więc warto dobrze przemyśleć ich wybór do swojego lokalu. Wysokiej jakości urządzenia do obróbki termicznej gwarantują sprawną oraz przyjemną pracę. W zależności od potrzeb, w naszej ofercie znajdziecie Państwo urządzenia wiodących producentów na rynku YATO Gastro oraz Hendi, służące do smażenia, grillowania i gotowania. Różnorodność modeli ułatwia wybranie najodpowiedniejszego produktu do naszych potrzeb. Płyty grillowe o doskonałym przewodzeniu ciepła, posiadają również wysoki rant, który ułatwia utrzymanie stanowiska pracy w czystości.

Mamy również wśród nich do wyboru rodzaj powierzchni, na której chcielibyśmy smażyć, płaska lub ryflowana. Równie przydatna jest mała kuchenka indukcyjna z wieloma rozbudowanymi opcjami. Grille kontaktowe to podstawa wielu mniejszych punktów z jedzeniem. Praca na nich jest szybka i przyjemna. Podobnie jak z frytkownicami. Szeroki wachlarz rozmiarów pozwoli nam  dobrać odpowiednie urządzenia, dopasowane do naszego lokalu. Urządzenia do obróbki termicznej pochodzące od tych producentów cechują się wysoką jakością wykonania oraz wykończeniem z dbałością o szczegóły.

Piece gastronomiczne

Nieodłącznym elementem nowoczesnej kuchni, usprawniającym jej działanie jest piec konwekcyjno-parowy. Znacznie ułatwia on proces przygotowywania potraw i cechuje się dużą praktycznością. W odpowiednim piecu możemy potrawy dusić, piec czy podgrzewać a to tylko niektóre z funkcji oferowanych przez profesjonalne piece marki Hendi.

Dobry piec konwekcyjny jest  niezbędny w niemal każdym lokalu gastronomicznym, od kuchni hotelowych po małe restauracje. Z wielu oferowanych przez Hendi modeli, bez trudu znajdziemy ten, odpowiadający najbardziej naszym potrzebom. Różnią się one rozmiarami, rodzajami zasilania a także sterowaniem. Pozwala nam to na dobranie pieca konwekcyjnego, idealnie odpowiadającego naszym preferencjom. Podstawowym jego zadaniem jest oczywiście utworzenie wewnątrz jak najlepszych warunków termicznych do przygotowania potrawy. Udaje się to dzięki szerokiemu zakresowi regulacji temperatur i systemom nawiewów a także wytwarzania pary. Piece konwekcyjne to narzędzia, które w rękach sprawnego szefa kuchni uczynią proces gotowania szybszym, przyjemniejszym oraz łatwiejszym.

Niektóre modele pieców konwekcyjnych posiadają systemy myjące, oszczędzające nam dodatkowej pracy po skończonym gotowaniu. Jest to niewątpliwa zaleta i oszczędność czasu więc warto rozważyć piec z tą opcją.

W naszym sklepie znajdziecie Państwo sprawdzone piece konwekcyjno-parowe znanego producenta, Hendi. Cechuje je wysoka jakość, mnogość opcji przy jednoczesnej prostocie użycia oraz funkcjonalność. Piece te idealnie sprawdzą się we wszelkiego rodzaju barach, stołówkach, restauracjach i innych lokalach gastronomicznych.

 

Back to Top